måndag 3 augusti 2009

U2 tog Göteborg med storm!

Förväntningarna inför U2:s spelningar på Ullevi var skyhöga, ingen förväntade sig någonting annat än en succé och en totalt omvälvande upplevelse. Dublin, Barcelona och Berlin var bara några av städerna där publiken tidigare under U2:s pågående 360 tour blivit totalt knockade av den mäktiga och alldeles underbara upplevelsen som det faktiskt är att se det irländska rockbandet år 2009.

Redan efter fredagens konsert var succén ett faktum och U2 kunde mycket väl ha nöjt sig där, det fanns egentligen inget mer att bevisa för publiken och inte kunde väl ett band vara så fantastiska två kvällar i rad? Mr. Bono tänkte dock i andra banor, han såg fredagen som en uppvärmning och lovade på fredags natten en om möjligt ännu vassare show på lördagen.

Vad rätt han hade, Lördagens spelning var två timmar fyllda av eufori, stekheta gamla klassiska U2 hits och en scenshow som inte står att jämföra med något annat i denna värld. Om spelningen och showen var magnifika var inte publiken långt efter. Vågen rullade varv efter varv på Ullevis läktare redan en halvtimme innan U2 steg på, ståplats klappade igång arenan gång efter gång och publikens idoga viftande med vita tygstycken på begäran av U2:s svenska fanclub skapade en mäktig inramning.

U2 väljer att inleda med 4 låtar från nya plattan, det skapar möjligtvis viss osäkerhet i publiken eftersom dessa låtar inte riktigt har hunnit sätta sig i folks medvetande, men stämningen är trots detta helt galen. När bandet sedan i tur och ordning drar av Beautiful day, New Years day och still have'nt found what i'm looking for fullkommligt exploderar hel Ullevi, inte en enda kotte på hela arenan sitter still och allsången i den sistnämnda låter spräcker alla ljudvallar. Superlativen räcker inte till för stämningen som uppstår i denna låt.

One, with or without you, sunday bloody sunday, where the streets have no name, listan kan göras oändlig på alla hitar som sedan fortsätter att strömma ur den ljudanläggningen med det perfekta ljudet.

Scenen då? The claw, var den så mäktig som ryktena säger? Svar: JA!!! Den va till och med snäppet mäktigare än förväntat. Utseendet liknar som ni kan se på filmen nedan någon form av futuristiskt rymdskepp och den skiftar hela tiden färg i rött, blått, grönt och alla möjliga färger. Scenens storlek är så enoem att masten som är placerad på toppen av den når lika högt som ullevis pelare. Bara the claw ensam på ullevi utan medföljande rockband skulle vara värt att betala för att se, den visuella upplevelsen är oslagbar!

Kombinationen U2 och the claw är år 2009 helt enkelt den perfekta konsertupplevelsen och lämnar inget i övrigt att önska!

Nedan serveras ni Beautiful Day


/Montana

1 kommentar: