onsdag 12 augusti 2009

Fokus på wow: Joel Alme

Det är dagen innan julafton. Imorgon bitti är det så äntligen dags att öppna lucka nummer 24 på wow-kalendern. Under festivaldag nummer ett, det vill säga imorgon torsdag, bjuds det enbart på klubbspelningen på lite olika ställen runt om i stan. Festivalområdet öppnar som bekant inte förrän på fredag. Men vi misströstar verkligen inte. Joel Alme kommer, "med livet som insats", bjuda oss på en fin första festivalkväll på Kajskjul 8.

Alme har under sin ettåriga solokarriär varit en personlig favorit. Debutalbumet A master of ceremonies är 28 minuter gbg-pop när den är som allra allra bäst. Skivan tog hela tre år att skapa (=39,1071428 dagar/låt). Men hey, varför stressa? Hursomhelst, resultatet blev magnifikt och jag kan tänka mig instämma då Montana tidigare idag menade på att det här var en av de 10 mest betydande skivorna för honom. Inget dålig betyg med andra ord.

Ny skiva skall vara påväg och kanske får vi höra något av det nya materialet imorgon? Oavsett ska det bli spännande att se Joel live för första gången.

Här nedan: skivans popigaste låt i The queens corner.



/Ledley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar