lördag 1 augusti 2009

Sonic Youth

Här har du en lista på dom fem mest frekvent återkommande samtalsämnena i Göteborg för tillfället:

1.U2
2.U2
3.Klon
4.U2
5.U2

Själv har jag nyss tittat på Kobras (SVT play) intervju med ett annat av de allra största rockbanden. Sonic Youth spelar inte i samma liga som U2. Dom befinner sig i en annan sfär, bortanför folkligheten. Extremt upskattade av den alternativa publiken men samtidigt inte i närheten av att fylla en arena av Ullevis storlek (i alla fall inte i Sverige).

Sonic Youth har existerat sedan 1981 och dom har hela tiden varit konsekventa. I början 90-talet blev dom uppplockade av ett av dom större skivbolagen och där och då hade dom chansen att bli ett band som slog hos den breda publiken. Men dom fortsatte att göra sin grej. "Vi var tvugna att vara ärliga mot oss själva". Ja, all kred till
Sonic Youth.

Nu, för drygt en månad sedan, släppte bandet sitt 19:e album. "Internal" har, precis som samtliga deras plattor, sålt bra. Men är det något som håller Sonic Youth om ryggen så är det att dom aldrig igen kommer att göra en platta som "Daydream Nation". Skivan, kanske det mest betydande och mest kritikerrosade alternativa rockalbumet någon, är legendarisk.

Ja, nu tittade Montana förbi så jag får avsluta här. Varsågod, "teenage riot", från "Daydream Nation".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar