tisdag 8 september 2009

Theodor Jensen - Tough Love

Broder Daniels före detta gitarrist Theodor Jensen släppte i dagarna sitt första album i eget namn. Albumet Tough Love påminner en hel del om den musik han gjorde med sitt tidigare projekt The Plan, dock med skillnaden att det är lite mer avskalat och akustisk på denna plattan.

Plattan innehåller även en hel del lyckade artist samarbeten som höjer nivån ytterliggare. Mest framstående av dessa samarbeten håller jag duetten med Titiyo i underbara spåret side by side. Fantastiska gitarristen
Daniel "Hurricane" Gilbert höjer sin gammle Broder Daniel kompis några snäpp genom att förgylla varje spår med sitt fantastiska gitarrspel och självklart produceras allting av före detta soundtrack of our lives medlemmen Björn Olsson som numera är lite av en legend inom Göteborgs musikscen och har ett finger med lite överallt.

Songbird samt Tough Love är mina två favoritspår på plattan, de är också de två spår med mest riv i. Här visar Theodor sin enorma pop potential som jag gärna skulle sett att han bjudit på lite mer även på övriga spår. Det är dock bara en liten parentes och faktum kvarstår att detta är en fullkomligt briljant skiva!

Skivan får av mig 8/10 Montanas

Skivans bästa spår, Songbird

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar