tisdag 8 september 2009

Pop goes the world


Gossip är för mig en relativt ny bekanskap. Så sent som i våras när de släppte sitt sjätte album fick jag upp ögonen för gruppen. Music for Men är en dansant pop-platta som är svår att värja sig emot. Beth Ditto har en alldeles fantastiskt röst och till dom bakomliggande melodislingorna och de vassa gitarriffen passar den perfekt. Låtar som Heavy Cross, Dimestore Diamonds och i rubriken redan nämnda Pop goes the world gör den här skivan till något som inte går att sitta still till.

Det går inte att skriva om Gossip utan att gå in närmare på Beth Ditto. Tjejen är, oavsett vad man tycker om henne, ett nutida fenomen. Som ni ser här ovan så är hon smällfet. Hon är också öppet homosexuell. Och det här är inget som hon har några som helst ambitioner att inte prata om. När tidsskriften Love Magazine (blaskigt värre!)skulle släppa sitt releasenummer så återfanns en näck Beth Ditto på omslaget. Modigt, fräckt och inte så himla vackert.

Beth Dittos totala ignorans av det rådande skönhetsidialet är förstås positivt. Många tjejer lär anamma beteenden att inte anpassa sig. Sen hur begåvat det är att dra det lika långt Beth Ditto gör är för mig mer osäkert. Faktum är att hon antagligen kommer att dö i förtid. Å andra sidan inte så långt i förtid som alla de musiker som knarkat ihjäl sig. Däremot, om vi ska diskutera coola sätt att slänga in handuken på, så känns det ju inte för jävla rock'n roll att dö av typ överbelastat hjärta som en följd av fetma.

Dock har jag svårt att förstå hur beth Ditto kan vara så tjock. Så som hon studsar runt på scen borde hon kunna käka minst en flötig kebabpizza med pommes om dagen och ändå hålla nere kilona. Men hey, hon kanske hade otur med generna.

Men om vi skulle ta och lämna just det ämnet där. Gossip har gjort en strålande bra disco-pop skiva och när vi summerar året så är det inte alls omöjligt att Music for Men blir ett återkommande inslag på de listor som ska ranka 2009 års bästa album.



/Ledley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar