torsdag 5 november 2009

The Rascals


Miles Kane - den anonyma halvan av Last Shadow Puppets. Men Miles är också frontman i sköna indierockbandet The Rascals. Namnet borde med allra största rimlighet vara taget från 60-talsgruppen The Young Rascals (som senare blev till enbart The Rascals). Vilket i sin tur inte känns så orginellt.

Men i alla fall, The Rascals gjorde det i vissa ögon inte så smarta karriärsdraget att släppa sin debutplatta Rascalize strax efter Miles dundersuccé med The Last Shadow Puppets. Men det är ju någon uppfriskande med det också, att inte tänka i karriärsbanor när man skapar och släpper musik. Mindre kalkylerat, lite mer romantiskt. Å andra sidan lär Miles tidigare projekt väckt en stor nyfiken för The Rascals. Ja jag vet inte, någon utbildad marknadsstrateg är man inte.

Dock, precis som många redan har påpekat, så får grabbarna i Rascals finna sig att spela en division under de riktigt stora brittiska banden i samma genre. Men dom har sin publik i hemlandet England och det är inte så illa pinkat det heller. Och vem vet, kanske når dom en större publik i och med släppet av sin nästa skiva.

Själv tycker jag i alla fall att Rascalize är en skiva värd att lyssna på. Låtar som Out of dreams, Does your husband know that you are on the run, Bond girl och inte minst I´ll give you sympathy är genuint bra grejer.





/Ledley

2 kommentarer: