måndag 9 november 2009

På Parken den 5:e december - Wavves


Hade någon bett mig beskriva Kalifornieduon Wavves musik med ett enda ord så hade det ordet varit rastlöshet. Och ur rastlösthet kan bra ting växa fram. Wavves är just ett sådant ting. Två grabbar som öser ur ett svart hål av förortsångest. Melodiös solig skateboardpunk innehållandes just den sortens oljud som jag har en förkärlek till. Det hela blir mycket charmigt. Lyssna på Wavves om du till exempel känner för att bli överkörd av en lastbil.

Faktiskt är det så att dessa herrar skulle ha besökt Sverige för knappt ett år sedan. Men en totalt urspårad turné med alldeles för mycket knarkande ledde till att turnén fick ett absurt slut då frontmannen Nathan Williams hamnade i slagsmål med bandets trummis samt började håna publiken under en konsert i Barcelona. Nathan fick efter detta ta emot ett flaskregn ifrån publiken och som du hör så behövde killarna en paus ifrån alltihop.

Nu skall dock Nathan och hans vapendragare Zach Hill ha tagit sig i kragen och ett gäng Sverigespelningar väntar nu runt hörnet. På Parken landar dom den 5:e december och en biljett till spelningen kostar inte mer än hundra svenska kronor.

I övrigt är bilden här ovan vad som återfinns på duons myspacesida under rubriken "influenser".





/Ledley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar