lördag 16 januari 2010

Waiting for the Bells


Hör upp gott folk! Nu på onsdag är det så äntligen dags för Joel Alme att släppa sitt efterlängtade andra album. Och ni vet vad jag har för känslor inför Almes musik?Jo, jag finner den hjärteskärande. Det går fortfarande inte en period längre en vecka utan att jag lyssnar på den alldeles lysande debutskivan A master of Ceremonies.

I intervjuer inför det kommande plattan har Joel pratat mycket om skillnaderna i både skapandeprocessen och i själva innehållet mellan ännu outgivna Waiting for the Bells och A Master of Ceremonies. Det har hänt mycket sedan dess, säger han och syftar på sedan 2008 när debuten skedde. Då, två år yngre och i full färd med att uppfylla målet att släppa sin egen skiva. Det var stora storslagna drömmar om kärlek och mycket whisky rann genom strupen. "Jag minns ungefär hälften av den inspelningen". Nu två år senare har Joel funnit lugnet i tillvaron. Kärleken är funnen, han har blivit plastfarsa och på väg är även Joels och hans dams första gemensamma barn. Och på andra sidan kylan väntar även bröloppet. Waiting for the Bells.

Stabiliteten i livet skall även återspeglas i musiken. Då var det drömmar fyrverkerier och gigantiska ögonblick. Nu har han kommit till insikten att kärlek är att ligga under filten och titta på SVT-play tillsammas. Och det där var Joels ord och inte mina.

De nya texterna handlar alltså nu mer om Joels uppfattning av vad kärlek är. Tillskillnad från tidigare då det handlade om vad det kunde vara. Melodierna ska dock vara av samma stuk, med härliga stråkarrangemang och doft från havet och allt det dära.

På onsdag alltså, den 20:e januari 2010, då återfinns Waiting for The Bells i butik.


01 When Old Love Keeps You Waiting
02 You Will Only Get It Once
03 The Spell of Brothers
04 If You Got Somebody Waiting
05 The Way We Use To Beg
06 Class
07 Luck To Give
08 Waiting For the Bells
09 On This Night of Loving Arms
10 You Remember the Good Times But the Good Times Dont Remember You
11 Spanish Moss

(12 Bonus På Vinyl - Heaven Holds a Place)



/Ledley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar