lördag 23 januari 2010

First Aid Kit


Karin Dreijer (Honey is Cool, The Knife och nu senast Fever Ray) var den som för i runda slängar två år sedan upptäckte begåvade syskonparet Klara och Johanna Söderberg. Tillsammans arbetade de fram First Aid Kit:s finfina debut-EP Drunken Trees.

Två år av festivalspelande, pluggande och folkpopslyssnande senare är nu tjejerna tillbaka och har nyss släppt sin första fullängdare i skivan The Big Black & the Blue. "Vi har blivit mycket bättre och utvecklat sången",är deras egen utvärdering av deras utveckling sedan Drunken By Trees.

Som sig bör efter nytt skivsläpp så ger sig nu First Aid Kit ut på turné. Och med sig på bussen har de trummisen August Berg (Moneybrother, Taken by Trees). Tillsammans ska de göra Europa och är du intresserad av att se de två sångfåglarna live så har du möjligheten då de först gör en spelning i Lund den 28:e mars för att sedan avrunda turnén med en spelning på Pustervik den 31 mars och efter det göra bokslut på Södra Teatern i Stockholm dagen efter. Även ett gäng konserter i USA ska vara inplanerade.





/Ledley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar