torsdag 18 februari 2010

The Courteeners


En tanke som jag har gått och burit på under en tid: vad är det som avgör huruvida ett band eller en artist ska få utrymme i media och press? För låt oss säga att man på en onsdag sorterar ut del nummer tre ur GP, väljer att slå upp nöjessidorna för att man vet att det är just på onsdagar som det nalkas skivrecensioner, vad är det då som avgör vilka plattor som man kan få läsa om där? Är det skivbolagsfolk som sitter på sina kammare och avgör vem som ska lanseras var?

Oavsett tycker jag det är aningen underligt att brittiska Courteeners debutplatta St.Jude från 2008 har ignorerats totalt i Sverige. Underligt därför att den är toppenbra. Morriseyinspirerad indierock med ett böljande vasst gittarriffande.

Nu är i alla fall Manchesterbandet med Liam Gray i spetsen tillbaka med en ny skiva. Den 22:e februari, det vill säga nu på tisdag, släpps Falcon i butik. Ge den en chans.

Här nedan: första singeln från Falcon. Och om den kan man säga att textmässigt är den inte urstark men att det svänger. Till en början var den en liten besvikelse, men den växer.



Och ifrån St.Jude:No You Didn't, No You Don't



/Ledley

1 kommentar: