fredag 31 juli 2009

U2 invaderar Ullevi!

Det har förmodligen inte undgått någon att Bono, the edge, Adam Clayton samt Larry Mullen JR är på besök på Sveriges framsida. Mina damer och herrar, U2 är i stan. Det legendariska irländska rockbandet intar klassisk konsertmark när betongbunkern Ullevi på fredag och lördag återigen står som värld för dubbla arenakonserter av enorma mått.

U2:s 360 tour har hyllats av en enig kritikerkår världen över och enligt uppgifter skall detta vara en arenashow av bombastiska mått som tar arenarocken till en helt ny nivå. Att deras enorma scen the claw kräver 104 långtradare för att fraktas runt över Europa och är den största scen som någonsin entrat Ullevis matta talar sitt tydliga språk och ger en fingervisning om vad vi kan förvänta oss.

Oavsett vad man tycker om U2 har man förmodligen hört många av deras största hits ett otal gånger, flera av dem är riktiga klassisker som omöjligen kan lämna någon oberörd. U2:s största styrka är enligt undertecknad deras fantastiska förmåga att kombinera det som vanligtvis är en fullkommligt omöjlig kombination, nämligen att producera ett stort antal hits som verkligen berör och sätter sitt avtryck i människors medvetande. Inte många andra artister, kanske ingen, klarar den kombinationen på ett lika briljant sätt. Nedan serveras ni trippeln One, sunday bloody sunday och still haven´t found what i´m looking for. Tre låtar som är ett utmärkt exempel på ovan nämnda förfarande.





1 kommentar:

  1. otrlogit välskrivet:P
    hoppas på goa gubbar å bra ljud ikväll!

    SvaraRadera